От всяко дърво свирка не става камо ли… къща!

От всяко дърво свирка не става камо ли… къща!

Още от създаването си, компанията New Building Group се стреми да бъде синоним за качество и сигурност. Затова и сглобяемите къщи, които изграждаме, сбъдвайки вашите цели и мечти, са построени с материали, характеризиращи се с възможно най-добри параметри. Една от основните суровини, които използваме са специални дървени греди, сертифицирани по всички Европейски стандарти.

Материалът от дърво, който влагаме е обработен и преминал грижливо калиброване с четиристранна фаска. Той е изработен по специален начин – чрез клинозъбно съединяване на класифицирана по здравина в клас С 24 технически сушена дървесина.

Експлоатационни характеристики на дървения материал на KVH греди

За създаването на дървени греди KVH се използва селектирана дървесина от ела, бор, лиственица или смърч, технически сушена, с допустима влажност на материала до 15%. Ползваните от нас греди са с клинозъбно слепване, като дължините им могат да достигнат до 16 м., което, от своя страна, позволява всякакви процеси на разкрояване. И това е възможно без дори минимална промяна в якостните им показатели или тяхната дименсионна стабилност. Гредите KVH се отличават с идеални размери, без „кривини”, пукнати или неошлайфани трески.

Както споменахме, гредите на KVH се характеризират с изключително ниска склонност към напукване и усукване, тъй като дървото, което е вложено, е с най-високо качество и е преминало възможно най-добрата обработка на пазара. А всички знаем, че дълголетието на една сглобяема къща се определя не само от сглобките, но и от параметрите на дървения материал, с който е построена. Той със сигурност определя нейната издръжливост и минимална нужда от ремонти през годините експлоатация.

Ако се налага сравнение между различни строителни материали като бетон и стомана, например, с дървени KVH греди, то трябва да отбележим, че по отношение на топлопроводимостта дървото отбелязва по-нисък коефицент, което от своя страна намалява вероятността за образуване на топлинни мостове и подпомага процесите по увеличаване на енергийната ефективност. Това гарантира много по-ниски разходи за отопление, в сравнение с монолитното строителство. Момент, който на фона на непрекъснато покачващите се цени не е без значение.

Качество под строг контрол

Както споменахме, още от нашето създаване ние се стремим да предложим най-доброто, затова избрахме част от нашите изграждащи елементи да бъдат гредите KVH. Изцяло произведени по нормативните изисквания на европейското законодателство, те са маркирани със знака CE – гаранция, че маркировката е свързана с хармонизираната Европейска норма.

Масивната конструктивна дървесина, която използваме е доставена от ЙАФ и притежава нужната писмена декларация за експлоатационните й показатели. Това е едно от необходимите условия, за да бъде влагана в конструкции на европейския пазар, предназначени за дългогодишно ползване и живеене.

Използваните от NB Group KVH греди служат за видими носещи конструкции, тъй като отговарят на високите естетични изисквания. Прилагат се и за носещи, и за укрепителни дървени конструкции, стени и тавани на сгради, както и за изграждане на покривни конструкции, тъй като са изключително издръжливи и отговарят на всички нужни стандарти за използване.

Да построиш къща е сложен и отговорен процес, защото не само изграждането на исканата постройка е важно. Отговорността да сбъднеш нечия мечта за дом е огромна, затова ние от New Building Group подхождаме индивидуално към всяко клиентско желание.

Ако имате нужда от безплатна консултация или да се запознаете с наши завършени проекти, не се колебайте да се свържете с нас по всяко време.