Къщи с
Метална конструкция

Къщи с метална конструкция

Конструктивните системи на Ню Билдинг Груп осигуряват надеждност, функционалност, което води до отлични инвестиционни показатели. Стоманата е материал с дълготрайна и много висока издръжливост. Поради възможността да се заготвят по отделно готови сглобяеми елементи, след което да се транспортират и сглобят на обекта, стротиелният процес се извършва за много кратки срокове.

Стоманата осигурява несравнима устойчивост срещу земетресения, но също така и срещу влага, пожар, ерозия, бури, термити и други подобни вредители. Силата на метала е неоспорима; той е двадесет и един пъти по-гъвкав от дървото и десет пъти по-мощен от стоманобетона (бетон със стоманена армировка). Идеален е за райони с лоша почва, поради своята лекота в сравнение с други материали.

Разгледай
идейните ни проекти

Защо да изберете метална конструкция?

Сградите с метална конструкция намират все по-широко приложение у нас. Не така обаче стоят нещата в традиционното жилищно строителство. Причината за относително ниския дял на проектиране и строителство на металните къщи, спрямо масивните жилищни къщи, се крие в консерватизма на хората и не доброто познаване на новите материали и технологии.

Изборът на вариант за еднофамилна къща, всъщност е доста икономично и бързо решение на жилищния проблем. Стоманените къщи се изграждат в пъти по-бързо от масивната къща – за около месец може да имаме готова построена къща, която трябва само да обзаведем по наш вкус.

Научи повече за сглобяемите къщи

Метални конструкции
и техните качества

Закалени метални профили ще гарантират здравината и вашият промишлен или жилищен имот. При правилна експлоатация тези конструкции ще се ползват неограничено във времето.

Характеристика и срок на експлоатация

Самата къща представлява скелет от заварени стоманени профили с антикорозионно покритие с вградени непрекъснати греди и колони, които са облечни отвън със сандвич панели или с плоскости върху които се нанася топлоизолация и традиционната мазилка. а отвътре с гипсокарт

С навлизането на новите технологии в строителната индустрия са решени проблемите, свързани с корозията и топлопроводимостта. Чрез поцинковане или грундиране и нанасяне на специален слой с антикорозионно покритие, експлоатационният срок на носещата конструкция достига над 100 години. Модулите, от които се изграждат външните стени са топло и паро изолирани, и се предлагат в богата цветова гама.

По-добрата топло и пароизолация на тези сгради достигат коефициента на топлопреминаване до този, на нискоенергийните къщи. В сравнение с еднофамилните жилищни сгради, изградени от тухли и стандартна дървена покривна кострукция, металните къщи имат до 70% по-нисък разход на енергия за поддържане на оптимални температури в помещенията през отделните сезони ( отопление през зимата и охлаждане през лятото).

Монтажът на скелета и стените е бърз, но се изискват висококвалифицирани специалисти за него. Технологията се отличава с ефективно използване на материалите и ниски нива на генерираните строителни отпадъци.  Възможен е демонтаж на цялата сграда и преместването ѝ на друг подходящ терен.  Можете да си изберете или проектирате вашата стоманена къща по индивидуален дизайн.

Процесът:

Сградите със стоманена конструкция са подходящи, както за малки селскостопански постройки до 30м2, така и за къщи със застроена площ от 120м2.
Изграждат се изключително бързо: след приключване на проектирането, паралелно с изработката на металната конструкция и сандвич панелите, се прави подготовка на строителната площадка и полагането на основите и стоманобетоновата настилка, върху която непосредствено ще се монтира металната конструкция.

Често стоманената конструкция може да бъде монтирана и върху вече изграден стоманобетонов етаж – гараж, жилищен етаж и др.

Свържете се с нас.

Важно е да сте напълно информирани когато вземате решение. Особено тако, което ще Ви коства солидна инвестиция. Разчитайте на нас… ние няма да позволим да допуснете грешка, която да Ви струпа пари или да наруши комфорта в бъдещият Ви нов дом.

Изпрати
запитване