5+ причини да изберете сглобяема къща за свой дом

5+ причини да изберете сглобяема къща за свой дом

Признат факт е, че сглобяемите къщи набират популярност с все по-ускорени темпове. Те са повече от удачен избор, защото могат да бъдат проектирани с чудесно разпределение, построени изключително бързо и в повечето случаи да са на добра цена. Ако инвестицията на средства в апартаментно пространство или монолитно строителство не е най-желаното от вас, то сглобяема къща с дървена или метална конструкция ще е перфектен избор. А ние сме ви подготвили 5+ причини защо са предпочитани от мнозина.

1. Строят се бързо

Ако сте решили да построите монолитна къща, определено трябва да се въоръжите с търпение. Същото важи и за апартаментите „на зелено“. В тези случаи ще се наложи да чакате най-малко година, преди евентуално да може да се нанесете. Когато става въпрос за сглобяема къща, това далеч не е така. Времето, което отнема същинското изграждане на избраната от вас конструкция, с включени ел и ВиК инсталации, работещи отопление и осветление, както и добри топло и шумоизолация, е броени месеци, в зависимост от нейните тип и размер.

KVH

2. Добра цена

В широки граници могат да варират цените на сглобяемите къщи, в зависимост от избраните големина, обзавеждане, основни системи, дизайн и много други фактори. Въпреки това, те са по-бюджетно решение пред монолитното строителство и причините за това са много – липсата на множество отливки при строеж, оптималните материали, които се използват, времето и труда, необходими за изграждането, които са в пъти по-кратки.

3. Екологични са

Сглобяемите къщи най-често са съставени от дървени панели или дърво, точно за това са и по-евтини. Но, освен по-бюджетни, те са и значително по-щадящи за околната среда. Ако наистина държите домът ви да бъде максимално безопасен за природата, то може да изберете специални, екологични сглобяеми дървени къщи.

4. Устойчивост

Устойчивостта е едно от предимствата на сглобяемите къщи. Висококачествената дървесина, от която са изградени е здрава и много добре импрегнирана. Това гарантира, че вашия дом ще издържи над 50 години. А при добра, адекватна и навременна поддръжка, то съвсем спокойно ще съществува и повече от 100 години.

5. Енергийна ефективност

Сглобяемите къщи се изграждат с висококачествена топлоизолация, която гарантирано ги превръща в дом с много добри топлоизолационни свойства, в сравнение с монолитното строителство. При него, както знаем, бетонът е с голяма топлопроводимост и води до по-големи разходи за отопление.

Вече знаете основните предимства на сглобяемите къщи, но те определено не свършват дотук. Сглобяемите къщи са с по-добра шумоизолация от къщите стандартно строителство. Също така се отличават със силна устойчивост на земетресения и свлачищни процеси.

Друго тяхно немаловажно преимущество е факта, че сглобяемата къща е доста по-лека, в сравнение с монолитната. Това означава, че има възможност да бъде построена на терени, непозволяващи строеж на солидни конструкции. Възможността за изграждане на дом със сглобяема конструкция е възможно да се случи изцяло по ваш архитектурен дизайн и с индивидуален профил спрямо нуждите ви. Финалният резултат със сигурност няма да се различава от другите типове строителство в нищо, освен по-добрите цена и характеристика.

New Building Group е наложена на българския пазар компания, създадена от високопрофилирани специалисти, доказали се със своята компетентност в изграждането на сглобяеми къщи по избор на клиента. Затова, гарантираме, че ще застанем до вас в сбъдването на мечтата ви за нов дом – от идеята, през предпроектното консултиране до създаването и реализацията на проекта. За консултация, може да се обърнете към нас, за да ви помогнем с нашия опит.