Сглобяеми къщи
всичко, което трябва да знаете.

Какво представляват сглобяемите къщи?

Модерните сглобяеми къщи са комбинация от усточнивост, функционалност, бърз срок на изпълнение и разумен бюджет! С изборът на този тип строителство излизате от рамките на скъпите архитектурните решения. Сглобяемите къщи могат да се реализират на един, два или повече етажи и са изключително енергийно ефективни.

Къщите изграждани от New Building Group могат да бъдат съобразени с Вашите специфични нужди. Това ви дава възможност да участвате активно в разработването на проекта. На практика нямате граници и всичко, от което се нуждаете във Вашият дом ще бъде реализирано от нас.
Сглобяемите къщи вече са утвърдена адекватна алтернатива на монолитното строителство и безпорно имат много положителни страни.

Разгледай
идейните ни проекти

Колко са стабилни, сглобяемите къщи?

Сглобяеми къщи се проектират съобразено с изискванията на географските особености. Това ги прави изключително устойчиви във времето и бързи за построяване. Изграждането на подобен тип къща се осъществява върху здрав и солиден фундамент и се използват висококачествени импрегнирани материали.

Солидната основа и качественият материал, който използваме за изграждането на дървената конструкция ще Ви гарантира стабилност. Стабилност, която ще надхвърли и най-оптимистичните Ви очаквания и ще издържи над 100 години.

Материалите, които се използват са значително по-леки от от материалите използвани в монолитното строителство и това прави сглобяемите къщи по-утойчиви при евентуални земетресения и други природни бедствия.

Научи повече за нас

Конструкции за сглобяеми къщи
и техните качества

Освен очивидно красиво архитектурно решение, дървената конструкция се характеризира с
високо ниво издръжливост на натоварване и външни метеорологични атаки.

Сглобяеми къщи със скелетно гредова конструкция

Технологията със скелетно гредова конструкция води началото си от САЩ, затова у нас тези къщи са известни като американски къщи или американски тип. Разходите по строежа на този вид конструкции са по-високи в сравнение с постройките от сандвич панели.

Времето за изграждане също е малко по-дълго (но пак остава значително по-кратко от строежа на монолитна сграда). Въпреки по-големите първоначални инвестиции, обаче, къщите със скелетно гредова конструкция си заслужават вложените в тях пари, тъй като с времето излизат „по-изгодно“, защото са с отлична шумо- и топлоизолация, както и почти нулеви нужди от ремонт в експлоатацията си.

По отношение на архитектурата, при къщите със скелетно гредова конструкция, не съществуват никакви ограничения и имате пълна свобода да избирате етажност, брой на стаите, как да се разположат стълбищата и т.н. Този вид сгради са много леки, конструкцията им е с дълъг, на практика вечен живот. Това ги прави силно устойчиви, както на земетресения и свлачища, така и на всякакви атмосферни условия и климат. Затова, ако имате финансовата възможност и подходящ парцел за строеж, действайте смело, а ние от New Building Group ще ви помогнем в процеса от намерение до цялостно изпълнение.

Сглобяеми къщи от сандвич панели

Изградените от сандвич панели постройки имат външен слой от дървесина и сърцевина от дърво, пяна, гипсокартон и др. Предимствата на този вид къщи са по-ниските разходи и по-кратките срокове за изпълнение на плана, но въпреки това специалистите ги препоръчват предимно за гаражи, летни кухни и по-малки постройки, които не са непрекъснато обитавани.

Една от основните причини е, че те са значително по-нестабилни от къщите със скелетно гредова конструкция и предлагат по-ограничени възможности за избор на проект.

Колко дълъг е животът на сглобяемите къщи?

Несъмнено един от най-често задаваните въпроси е: каква е продължителноста на живот на сглобяемите къщи? Отговорът на този въпрос се структорира на базата на няколко променливи. В Канада, САЩ и в други държави, където този тип строителство е масово използван се наблюдават много сглобяеми къщи, които са на повече от 100г.

Но от какво зависи продължителноста на живот на сгради от подобен тип, но и не само! Конвенционалното монолитно строителство се влияе от същите фактори.

А те са:

 • До каква степен използваните материали ще запазят качествата си.
 • Какви са метеорологични условия, на които ще бъдат излагани материалите – температура, влажност на въздуха и т.н.
 • Какви грижи се полагат за поддръжката на сглобяеми къщи.

Сглобяемите къщи изградени от New Building Group се характеризират с високо ниво на устойчивот заради използваната технология за импрегнация на дървените материали. Всички дървени елементи се обработват със специални материали, с които осигуряваме ефективна и дълготрайна защита срещу: дърворазрушаващи насекоми, гъби, мухъл и плесен. Импрегнация

Синхронът от правилно обработени материали и качествен монтаж може да гарантира над 100 години продължителност на живот на слгобяемите къщи. С домът компромис не бива! Ако все още се чудите, кой е правилният избор, свържете се с нас за по-подробна консултация.

За колко време е готова къщата със скелетно гредова конструкция?

Понякога, отделеното време за набор на документите е много по-дълго от самия процес на построяване. На практика, то се осъществява в рамките на няколко месеца. Професионалният опит на New Building Group показва, че средно голяма къща със скелетно гредова конструкция може да бъде завършена за около 3-4 месеца.

В динамиката на съвременния живот, изборът на дом е важен момент. Така популярните сглобяеми къщи са перфектно решение за всеки – от самостоятелно домакинство до голямо многолюдно семейство. Ако имате въпроси , винаги може да се свържете с нас – New Building Group. Нашият богат професионален опит ще ни позволи да ви дадем най-добрите отговори.

Каква е средната цена на сглобяемите къщи?

Цената на сглобяемите къщи в България може да варира в голяма степен в зависимост от множество фактори, като размера на къщата, използваните материали, нивото на обзавеждане и допълнителните услуги, които са включени в цената.

Общо казано, цените на сглобяемите къщи в България започват от около 10 000 лева за по-малки модели, а за по-големи и луксозни модели цените могат да надхвърлят 100 000 лева. Тези цени обикновено не включват разходите за транспортиране, монтаж и свързване към електрозахранване и водопровод.

Тъй като цените на сглобяемите къщи могат да варират значително, препоръчвам да направите изследване на пазара и да се свържете с няколко производители или дистрибутори, за да получите повече информация за цените и условията на продажба.

Изпрати запитване


  Вижте някои от идейните ни проекти?

  Ако харесате, някой от дейните ни проекти, свържете се с нас за допълнителна информация и ценова оферта.

  КЪЩА – NG10

  Може да се изпълни от дървена, метална или стоманобетонна(монолитна) конструкция.

  КЪЩА – NG7

  Идейния проект може да се проемени, спрямо индивидуалния терен…

  КЪЩА – NG4

  Представяме ви една голяма еднофамилна къща на два етажа…